luni, 22 iunie 2015

" Welcome to My Mind" - De la Dali la pictura bisericeasca cu Raceanu Mihai Adrian

Vineri 26 iunie 2015, începând cu ora 18:00 Constanţa va găzdui primul vernisaj din România al artistului plastic Răceanu Mihai-Adrian.

Vernisajul va fi deschis doar pentru presă şi invitaţii speciali, urmând că publicul larg să poată vizită expoziţia începând de sâmbătă 27 iunie ora 10:00 şi până duminică 28 iunie ora 22:00.

Evenimentul va avea loc în Tomis Mall la etajul 1. Intrarea este liberă.

Intitulată “Welcome to my mind”, expoziţia este  o incursiune în mintea, sufletul şi creaţia talentatului artist Raceanu Adrian. Prin intermediul celor 20 de lucrări ce vor fi expuse publicul va lua parte la o interesantă şi fascinantă călătorie în universul creat de artist.

 Un univers în care realitatea se combină cu imaginarul şi pe alocuri chiar cu sacrul, pentru că trebuie spus că dincolo de lucrările sale cu tentă Dali sau pop art, Raceanu Adrian a realizat inclusiv pictură bisericească.

De asemenea trebuie remarcate o parte din lucrări în care a reuşit să integreze într-un mod natural elemente tradiţionale româneşti, cum ar fi ciobanul, instrumente muzicale tradiţionale şi ii.


Născut în Constanţa, Raceanu Mihai-Adrian este un pictor prolific, lucrările sale fiind vândute în toată lumea, Numai în Statele Unite au fost cumpărate peste 100 de picturi.
Artistul are o expoziţie permanentă în Sarasota, Florida şi în prezent pregăteşte o expoziţie în China.

 Dupa eveniment sunteti invitati sa degustati deosebitele vinuri ALIRA Rose 2013 si LAURI Cuvee Rosa 2013 produse de Cramele ALIRA.
Prezența dumneavoastră la acest eveniment ne va onora în mod deosebit.

Multumim partenerilor nostri pentru sprijinul oferit in organizarea evenimentului:Tomis Mall, Koolmedia,  ALIRA Vinul, Hotel Cherica, merglamare.ro, Activ4you

Zetu Harry – promotor
Seila Ratiu – curator
Lucia Tarase – fotograf oficial
Cristina Mioara Nagit – fotograf oficial
Bine ai venit in lumea mea !


In acest blog vei afla in timp real care sunt preocuparile mele, ce pictez si unde expun in Romania si in lume. Sunt din Navodari, am absolvit Liceul  si Scoala de Arta din Constanta cu nota maxima.


Pictura suprarealista  imi permite sa ma exprim cel mai bine ca personalitate, este mediul in care pot sa imi exteriorizez trairile si idealurile. Am pictat biserici in orasul natal.


Creatiile mele au fost apreciate atat in tara cat si in strainatate. Am avut expozitii private in Belgia, Italia, SUA si Germania. Am o expozitie permanenta in Florida, la „ The Artist Cafe ”, unde am vandut peste 100 de tablouri  si pregatesc in prezent  o expozitie pentru China.


In picturile mele  am pus  vise si sperante, de aceea opreste-te si analizeaza-le cu atentie. Sunt simboluri care transmit sensuri profunde despre lume si viata din lumea inconstientului. 


Prefer picturile in ulei. Am o afinitate deosebita  pentru Miscarea Suprarealista din anii 1924 – 1955, iar ca mentori ai lumii artistice pe H.R. Giger si Salvador Dali.

DATE DE CONTACT :
Raceanu2016@gmail.com

Sursa : Ziarul Constanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu